Voeg toe aan favorieten Print

Introductie van de NVvR

De Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR) is opgericht op 14 april 1901. De NVvR behartigt de belangen van haar leden, zorgt mede voor een goede toegankelijkheid en kwaliteit van de radiologie en draagt bij aan een positieve beeldvorming rond de radiologie en de radiologen in Nederland.NVvR: Nederlandse Vereniging voor Radiologie


Introducing NVvR  

De NVvR waarborgt de beschikbaarheid van bekwame, goed opgeleide radiologen door een optimale behoefteraming en capaciteitsplanning en door het opstellen en uitvoeren van een goed opleidingsbeleid, inclusief bij- en nascholing.
De NVvR waarborgt een kwalitatief hoogstaande uitvoering van het vak radiologie door het ontwikkelen en uitvoeren van beleid in wetenschappelijk onderzoek, informatie- en communicatietechnologie, medische technologie, kwaliteitszorg, interne toetsing en organisatieontwikkeling.
De NVvR onderhoudt goede contacten met de politiek, overheid, wetenschappelijke verenigingen, buitenlandse zusterverenigingen en overige maatschappelijk relevante partijen teneinde de maatschappelijke positie van de radioloog en het draagvlak voor en de continuïteit van de uitvoering van het vak radiologie te waarborgen.

 

De NVvR kent een verenigingsstructuur met een bestuur, diverse secties, commissies en werkgroepen en een bureau dat de vereniging ondersteunt. De NVvR heeft meer dan 1040 actieve leden, ruim 400 juniorleden en meer dan 200 emeritusleden.

Het overgrote deel van de informatie op deze website is voor iedereen toegankelijk. In het besloten gedeelte (toegankelijk voor leden van de NVvR door middel van hun lidmaatschapsnummer en een aan hen verstrekt wachtwoord) bevinden zich de ledenlijst, de richtlijnen in ontwikkeling, informatie van secties e.d.
De NVvR kan geen individueel medisch advies geven aan patiënten of e-mail berichten beantwoorden waarin advies wordt gevraagd. We adviseren u om in dat geval contact op te nemen met de afdeling radiologie of het patiëntenservicebureau van uw ziekenhuis.