Ervaringen met Radiologie Ratatouille

Het was fijn elkaar weer te zien in Ede! Het bijwonen van de vele interessante voordrachten, maar ook het bijpraten met collega's, waren in de ruime zaal prima te doen met inachtneming van de 1,5 meter maatregel. De woensdag 2 en vrijdag 4 september waren een mix van vakinhoudelijke presentaties van verschillende secties, waarbij ook COVID-19 en nucleaire geneeskunde niet ontbraken. Op donderdag 3 september waren bovendien enkele feestelijke sessies ingepland: de herziene Frederik Philipsprijs, de uitreiking van het Radiologie Research Fonds en de laudatie voor de toekenning van het erelidmaatschap aan prof. dr. Jan van Schaik.

De Frederik Philipsprijs kende dit jaar meerdere winnaars. Het publiek in de zaal koos uit de gloedvolle voordrachten van vijf promovendi, Dagmar Grob als winnaar van de publieksprijs. Haar proefschrift eindigde als tweede bij de jurybeoordeling. De winnaar was volgens de jury Estelle Nijssen, aan wie een cheque en een kunstwerk werden overhandigd door Arjon Hoekstra, business marketing & sales leader Precision diagnosis van Philips Benelux.

Het Radiologie Research Fonds, een geldbedrag waarmee een promovendus voor één dag per week bekostigd kan worden gedurende zijn/haar promotietraject van vijf jaar, werd toegekend aan Harrie van den Bosch.