Meebeslissen over de onderwerpen op de kennisagenda?

U bent van harte welkom bij de prioriteringsbijeenkomst t.b.v. de kennisagenda radiologie: dinsdag 7 juni 2022 van 18.00 tot 21.00 uur (via zoom). Tijdens deze bijeenkomst wordt een selectie gemaakt van onderwerpen voor de nieuwe kennisagenda.

De NVvR is momenteel bezig met het vernieuwen van de Kennisagenda Radiologie (2018-2022). Doel is te komen tot een breed gedragen herziening van de kennisagenda met een beschrijving van de belangrijkste openstaande kennishiaten op het gebied van zorgevaluatie en zorginnovatie binnen de radiologie, waarbij gebruik gemaakt wordt van de laatste inzichten.

Om inzicht te krijgen waar de kennishiaten in de wetenschappelijke onderbouwing voor alledaagse klinische zorg liggen, bent u recent gevraagd kennishiaten te formuleren en bij ons in te dienen. Wij zijn verheugd met het grote aantal kennishiaten en positieve reacties die wij hebben ontvangen.

De volgende stap in dit project is het gezamenlijk prioriteren van de geïdentificeerde kennishiaten. Wij willen deze prioritering verrichten met een brede vertegenwoordiging van radiologen, direct betrokken patiëntenverenigingen en overige relevante stakeholders. Dit alles om een solide draagvlak te creëren voor de kennisagenda.
De werkgroep wil u graag uitnodigen voor deze digitale prioriteringsbijeenkomst op:
Dinsdag 7 juni 2022 van 18.00 tot 21.00 uur (via zoom)

De bijeenkomst is een uitgelezen kans om gezamenlijk te besluiten welke kennishiaten de grootste prioriteit hebben als het gaat om opzet van wetenschappelijk onderzoek binnen de radiologie. Het resultaat van de prioriteringsbijeenkomst wordt door de werkgroep verwerkt in de nieuwe kennisagenda en gebruikt voor het opzetten van een toekomstig onderzoeksprogramma, researchnetwerken en kwaliteitsprojecten zoals richtlijnen.

Aanmelden kan tot uiterlijk 20 mei 2022 via deze link.
Mocht u niet kunnen deelnemen dan kunt u een collega motiveren om deel te nemen zodat hij/zij het gemeenschappelijke belang kan behartigen.
Voor vragen kunt u terecht bij Romy Zwarts (Kennisinstituut FMS) of Karli Hubert (NVvR-bureau). Een week voor de bijeenkomst ontvangt u van ons een uitgewerkt programma met de methodiek van prioriteren en de lijst met te prioriteren kennishiaten. Uw deelname is uiterst belangrijk om tot een goede kennisagenda te komen en zorgevaluatie- en zorginnovatie onderzoek binnen de radiologie verder te helpen.

Met vriendelijke groet,
namens de werkgroep Kennisagenda Radiologie,
dhr H.J. (Hildo) Lamb, voorzitter