NVNG houdt enquête onder leden

De NVNG heeft de NVvR geïnformeerd over een enquête aan alle NVNG-leden om de gevoelens te peilen over de onderlinge samenwerking. Het NVvR-bestuur heeft aan het NVNG-bestuur laten weten de enquête af te raden, ook na inzage in de vragen. Belangrijkste bezwaar zijn de vragen over de gezamenlijke opleiding. Dit behoort tot het domein van het gemeenschappelijk Concilium dat niet bij de enquête is betrokken. Bovendien zal het Concilium in 2020 zelf een vervolgevaluatie uitvoeren van het landelijk opleidingsplan Corona.

Ondanks deze en andere bezwaren heeft het NVNG-bestuur aangegeven de enquête wel uit te sturen. Het wil voldoen aan het verzoek van de interne klankbordgroep, die is ingesteld na de ALV van de NVNG van oktober 2018 waarin verkenning van een verdere samenwerking met de NVvR is afgewezen. Zie nieuwsbericht Samenwerking NVNG-NVvR d.d. 25 oktober 2018.

Op 23 december jl. is de enquête aan alle NVNG-leden verzonden. Omdat een groot deel van de NVNG-leden ook lid is van de NVvR via een combilidmaatschap voor juniorleden (aios) of dubbellidmaatschap voor gewone leden (nucleair geneeskundigen en radiologen), hebben ook veel NVvR-leden deze enquête ontvangen. Bij deze wil het NVvR-bestuur deze leden oproepen om de enquête wel in te vullen. Het is belangrijk dat het geluid wordt gehoord van degenen, die de samenwerking in de dagelijkse praktijk vormgeven en die waarde hechten aan de gezamenlijke opleiding en toekomst van het vak.