Prioriteringsbijeenkomst Kennisagenda verplaatst

De NVvR werkgroep Kennisagenda Radiologie zal een prioriteringsbijeenkomst kennishiaten radiologie organiseren in de Domus Medica te Utrecht. Omdat maandag 27 maart 2017 een minder geschikte datum bleek te zijn, wordt deze momenteel herpland. Meer informatie volgt. Aanmelden bij het bureau NVvR via: nvvr@radiologen.nl

De bijeenkomst is een uitgelezen kans om samen met vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars mee te beslissen welke onderzoeksvragen prioriteit hebben voor wetenschappelijk onderzoek in de komende jaren.

De bijeenkomst vindt plaats in het kader van het project ‘Kennisagenda Radiologie’. Dit project heeft tot doel de wetenschappelijke basis van de radiologie te versterken en om innovatieve gebieden te identificeren die voor ons toekomstig handelen van belang kunnen zijn. Er wordt een kennisagenda opgesteld met een beschrijving van de tien belangrijkste kennishiaten en een plan van aanpak hoe deze d.m.v. wetenschappelijk onderzoek in te vullen, o.a. door het opzetten van onderzoeksprogramma’s, researchnetwerken en kwaliteitsprojecten. Daarmee zal deze eerste kennisagenda de basis vormen voor een continue kwaliteitscyclus van de radiologie.

Het resultaat van het project is een breed gedragen rapport met de geprioriteerde kennishiaten in de richtlijnen en bestaande praktijkproblemen binnen de radiologie. Het rapport voldoet aan de randvoorwaarden voor financiering door ZonMW, waardoor de kans groter is dat een onderzoeksaanvraag wordt gehonoreerd. Enkele andere wetenschappelijke verenigingen zijn de NVvR al voorgegaan in het maken van een kennisagenda en hebben dit al ervaren.