Sportradiologie in beeld

Sportradiologie, een aandachtsgebied binnen de Musculoskeletale radiologie, is in 2019 het thema van de Internationale Dag v/d Radiologie. Elk jaar wordt op 8 november wereldwijd gevierd dat op deze datum in 1895 Wilhelm Röntgen de röntgenstraling ontdekte. Voor meer informatie over de International Day of Radiology 2019 klik hier.

De ESR heeft het hoofdthema 'Sports Imaging' gekozen om de essentiële rol te benadrukken die de radiolog speelt bij de detectie, diagnose, prognose en behandeling van sportgerelateerde blessures, het verbeteren van de kwaliteit van zorg en behandeling van patiënten. Er is een speciale website gelanceerd die voorbeelden van beroemde atleten gebruikt om te laten zien hoe radiologie helpt bij de diagnose en behandeling van sportblessures - klik hier voor meer informatie.

Namens onze sectie Musculoskeletale Radiologie heeft MSK-radioloog Bas Maresch in het kader van de Internationale Dag v/d Radiologie 2019 aan ESR een interview gegeven om het belang van de sportradiologie te belichten, klik hier voor het volledige interview. 

De sectie Musculoskeletale Radiologie van de NVvR heeft 360 leden. Op 17 en 18 juni 2020 zal er een Sandwichcursus Musculoskeletale Radiologie zijn.