Radiologendagen 2016: Lustrum!

The sky is the limit, innovatie in de radiologie

Voor één keer zullen we de Radiologendagen beperken tot maar 1 dag i.p.v. 2, en wel op vrijdag 30 september 2016. Dit omdat we te maken hebben met een lustrumjaar waarbij de Radiologendagen alweer voor de 20e keer worden gehouden. Dat verdient een speciale aanpak.

‘De Radiologendagen zijn het moment waarop geheel radiologisch Nederland samenkomt en onderwerpen die sectie- en subspecialisme-overstijgend zijn worden besproken’. Daarnaast het moment in het jaar dat we de mogelijkheid hebben elkaar als radiologisch en nucleair- geneeskundig Nederland te ontmoeten, bij te praten en ervaringen en kennis te delen, zowel voor assistenten in opleiding, jonge klaren, ervaren radiologen als ‘éminence grise’. 

Vanwege de lustrumeditie zullen de Radiologendagen er dit jaar anders uitzien. In plaats van de normale 2 dagen nu maar 1 dag, alleen plenaire sessies, topsprekers, amusement, beeld- en geluideffecten en een spetterend galafeest.

Onze gastsprekers:

André Kuipers, want wie past beter in het thema ‘The sky is the limit’ dan Neerlands’ tweede man in de ruimte!  Andre Kuipers is zelf arts en zal in zijn presentatie spreken over de verbinding tussen de ruimtevaart en de geneeskunde. Hoe geavanceerde techniek en innovatie kunnen worden toegepast in de geneeskunde en vooral in de radiologie. Dit bijzondere verhaal gaat gepaard met adembenemende beelden en video’s uit de ruimte. 

Egge van de Poel is een expert in het gebruik van Big Data en de toepasbaarheid hiervan in de zorg. Een boeiend verhaal over hoe geavanceerde data-analyse persoonlijke en precieze zorg mogelijk kan maken. “Als de datasets maar groot genoeg zijn, vinden we vanzelf verbanden tussen allerlei fenomenen”. 

Ben Tiggelaar is gedragswetenschapper, schrijver en columnist van het NRC. Hij heeft meerdere succesvolle boeken geschreven over management en leiderschap. Hij zal een vlammend verhaal houden over goed leiderschap in de zorg en over de veranderingen die nodig zijn om in de moderne tijd mee te komen.

Daarnaast leidt Felix Rottenberg een bevlogen paneldiscussie tussen verschillende radiologen over de toekomst en de waarde van de radiologie in Nederland. De allerbeste wetenschappelijke abstracts – geselecteerd door de WECO-leden van de secties – worden dit jaar gepresenteerd. En, met veel trots kunnen wij u melden dat Robin Smithuis dit jaar ons weer een kleine selectie zal presenteren uit de Radiology Assistant met inzet van de actieve schrijvers van deze site!

’s Avonds wordt u verwelkomd voor een heerlijk en verrassend diner, gevolgd door een spetterend feest; ook partners zijn welkom! Let op: de dress code is black tie dit keer!

Tot 30 september in Studio 21 in Hilversum, 9.00 uur sharp!

The sky is the limit!!!