Luistertips

Graag attenderen wij u op een aantal podcasts waarin radiologen aan het woord zijn.

In de podcastserie van Medisch Contact ‘Over de grens’ zijn door huisarts Danka Stuijver twee radiologen geïnterviewd: drs. Lucas Smagge en dr. Vera Keil, beide neuro-interventieradioloog. Lucas Smagge werkte enkele jaren in Duitsland maar nu in het Erasmus MC, Vera Keil is Duitse maar woont en werkt in het AUMC. In de podcast worden de verschillen tussen het Duitse en het Nederlandse zorgstelsel besproken, de verschillende obstakels die bij de erkenning als Nederlandse specialist in Duitsland optraden, maar ook het dilemma waar je als superspecialist radiologie en onderdeel van het klinisch team nu eigenlijk bij hoort. Klik hier om te starten.

Daarnaast heeft Medisch Contact een podcastserie ‘Beter worden’, waarin radioloog drs. Sietske Rozie en HR-specialist Roos van Graas (‘Roos en Rozie’) algemene onderwerpen als bijvoorbeeld medisch leiderschap of de werk-prive-balans behandelen.
Klik hier voor de serie ‘Roos en Rozie’: Beter worden.

In de podcastserie 'KoffieCo' interviewen de vijfdejaars geneeskundestudenten (Doris van der Heijden, Tessa Dinger en Tiara Ringers) medisch specialisten over hun werk en leven. De geneeskundestudenten willen zo de afstand tussen coassistenten en medisch specialisten verkleinen. Zowel prof. dr. Rutger Jan Nievelstein, (kinder)radioloog in het UMCU als prof. dr. Michiel de Haan, interventieradioloog in het MUMC, hebben zij geïnterviewd. Klik hier om de podcast met Rutger Jan Nievelstein te starten en klik hier om de podcast met Michiel de Haan te starten.

Prof. dr. Hildo Lamb, radioloog in het LUMC, heeft een podcastserie Radiology News Network waarin uiteenlopende onderwerpen de revue passeren. Klik hier om te starten.

In MemoRad 26.4 staat een artikel van drs. Sietske Rozie waarin zij ter informatie en illustratie voor het concretiseren van de thema's uit de strategische visie van de NVvR (werkplezier, zichtbaarheid, zorgevaluatie en techniek en AI) podcastafleveringen heeft uitgezocht ter inspiratie. Klik hier om deze informatie te bekijken.