ECR 2022 'Building Bridges'

Het Europese Radiologencongres ECR is van 13 t/m 17 juli 2022 in Wenen georganiseerd. Het ECR-thema 'Building bridges' is ten volle tot uitvoering gebracht. 

Het congres 2022 heeft een meer dan Nederlands tintje. Niet alleen door de Nederlandse president van ESR, prof. dr. Regina Beets-Tan, door de vele Nederlandse radiologen die dit congres bezoeken (volgens de bezoekersstatistiek 543!) of het grote aantal Nederlandse sprekers, maar ook door een Nederlandse wetenschappelijke sessie én een NVvR-stand op de congreslocatie. Onder het motto ‘ESR meets the Netherlands’ heeft Nederland (samen met Oekraïne en Maleisië) namelijk een speciale positie tijdens deze ECR.

Op gezette tijden zijn de bezoekers van de NVvR-stand met een stroopwafel en door de aanwezige Nederlandse sprekers bij ECR begroet. Daarnaast zijn in de stand de foto's van de bruggen te zien die door de leden zijn aangeleverd, zodat de stand een ontmoetingsplaats is voor alle Nederlandse radiologen die de ECR bezoeken.

Ook de wetenschappelijke sessie, waarin belangrijke Nederlandse wetenschappelijke projecten worden belicht, was geheel opgezet in het thema 'Building bridges'. Een onverwachte toegift daar blijkt nog de overhandiging van een ESR-diploma door Regina Beets-Tan aan prof. dr. Mathias Prokop, voor de verdiensten van de NVvR voor ESR.

Klik hier voor de nieuwsbrief die is verzonden door de NVvR over de ECR.

Zie ook eerdere Nieuwsberichten:
https://www.radiologen.nl/nieuws/nederlandse-radiologie-bij-ecr-2022 21 oktober 2021
https://www.radiologen.nl/nieuws/esr-meets-netherlands-2022 16 september 2021