Breast Clinic Albert Schweitzer ziekenhuis wint Zinnige Zorg Award 2017

De Breast Clinic, een speciale afdeling binnen het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ), geeft vrouwen binnen een uur de uitslag van hun borstfoto in het kader van onderzoek op borstkanker. De radioloog beoordeelt de foto’s direct zelf en vrouwen hoeven daarvoor niet eerst naar de chirurg. Met deze werkwijze heeft het ASZ de Zinnige Zorg Award 2017 gewonnen. Zie hier het nieuwsbericht op de website van het ziekenhuis.

Met de Zinnige Zorg Award wil zorgverzekeraar VGZ aandacht geven aan verbeteringen in de zorg. Uit drie publiekswinnaars heeft een vakjury, bestaande uit Ab Klink (VGZ), Dianda Veldman (directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland), Martijn van Beek (directeur Voeding Leeft, winnaar Zinnige Zorg Award 2016) en Michelle Mengerink van de Ledenraad van Coöperatie VGZ, de Breast Clinic als de winnaar gekozen.

De andere negen genomineerden voor de Zinnige Zorg Award 2017 waren 'Keuzehulp galblaas en liesbreuk' van Ziekenhuis Bernhoven, 'Intensive Home Treatment' van stichting Dimence, 'Meer diagnostiek op de huisartsenpost' van Rivas Zorggroep, 'Minder medicijnen door ontbijt' en 'Luchtbrug' van het Radboudumc, 'Stomadouche' van Stomydo, 'LifeVest' van het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam, 'MedEye' van het Deventer Ziekenhuis en 'Voluit leven' van Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen.