SandWichCursus

Algemene voorwaarden en informatie Sandwichcursus.

In het voorjaar, de zomer en het najaar worden door de Sandwichcursus-commissie van de NVvR de Sandwichcursussen georganiseerd. Jaarlijks wordt de Bart Wiarda prijs uitgereikt aan de spreker van een parallelsessie, die het afgelopen kalenderjaar het hoogst heeft gescoord in de evaluaties.

Abstracts en presentaties zijn (voor ingelogde gebruikers) te vinden onder Publicaties.
Er wordt geen mogelijkheid geboden om live streams van de online SWC terug te kijken.

LIVE AGAIN: SWC najaar 2021 Cardiovasculaire- en Thoraxradiologie

Van 9 tot en met 12 november vindt de SandWichCursus fysiek plaats in de Reehorst te Ede. De SWC Cardiovasculaire Radiologie is op dinsdag 9 en vrijdag 12 november 2021 en de SWC Thoraxradiologie op woensdag 10 en donderdag 11 november 2021. Inschrijving geopend vanaf zondag 15 augustus 2021!

Klik hier voor het programma van de SWC najaar.

Voorgaande SWC

- Sandwichcursus Hoofd-Hals en Acute Radiologie in juni 2021
Sandwichcursus Mamma- en Musculoskeletale Radiologie in februari 2021
- Sandwichcursus Neuro- en Abdominale Radiologie in november 2020
- Sandwichcursus Thorax- en Cardiovasculaire Radiologie in februari 2020
Sandwichcursus Neuro- en Hoofd-Halsradiologie in november 2019
Sandwichcursus ervoor in juni 2019.

De abstracts en de presentaties van de SWC kunt u vinden bij publicaties (hiervoor dient u wel te zijn ingelogd op de website). Niet alle presentaties die worden gegeven tijdens de SWC zullen op de website staan omdat niet alle sprekers hier toestemming voor verlenen.  
Er wordt geen mogelijkheid geboden om live streams van de online SWC terug te kijken.

Zie Cursussen en congressen voor de meerjarenplanning van de Sandwichcursus.

Inschrijving

 • U kunt zich online inschrijven via https://inschrijven.radiologen.nl/
 • Voor leden kan dat door in te loggen met dezelfde inloggegevens (lidnummer en wachtwoord) als voor de NVvR website www.radiologen.nl en de RAD App.
 • NB Sinds 20 april 2017 heeft de NVvR een nieuwe website. Elk lid dient op deze nieuwe website een keer te hebben ingelogd, via de procedure "Nieuw wachtwoord aanmaken", alvorens weer op https://inschrijven.radiologen.nl/ kan worden ingelogd om in te schrijven.
 • Ook niet-leden (artsen) kunnen deelnemen door in deze inschrijvingsmodule SWC een tijdelijk account aan te maken.
 • Bij de inschrijving dient u aan te geven voor welke parallelsessies u wilt inschrijven. Er is een beperkt aantal plaatsen per sessie, inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.
 • De studiebelasting is 5 tot 6 uren per SWC, per dag. Voor accreditatiepunten zie de congresagenda in GAIA.
 • Uw inschrijving voor de SWC is voltooid na betaling via iDeal, Mister Cash of  Credit Card (Mastercard of Visa); er is geen mogelijkheid voor automatische incasso.
 • Na betaling is uw inschrijving definitief, u ontvangt dan een automatische bevestiging per e-mail, met daarin uw bewijs van inschrijving, de factuur én uw persoonlijke programma.
 • Tot circa 2 weken voor de SWC (zie het programmaboekje per SWC voor de exacte datum) kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren (onder aftrek van € 15 administratiekosten) via 'inschrijven.radiologen.nl', restitutie van uw inschrijfgeld geschiedt later door de NVvR. Na deze datum kan geen restitutie meer plaatsvinden.
 • Toegang tot de cursus wordt alleen verleend wanneer het cursusgeld voor aanvang van de cursus is voldaan.
 • Indien u een hotelkamer wenst te reserveren, kunt u dit aangeven bij de inschrijving. Uw kamer is definitief als de betaling is ontvangen.
 • De congresbadge met daarop uw naam, persoonlijk programma en uw QR code kunt u ophalen bij de registratiebalie in De Reehorst.
 • Het congresprogramma, uw persoonlijke programma van de SWC en uw congresregistratie tijdens de SWC gaat via de RAD App op uw mobiele telefoon, tablet of laptop.
 • Hoe vindt u de RAD App? Toets in het app zoekprogramma van uw browser in: 'nvvr' (‘ rad app’ intypen werkt niet goed). Download de RAD App door de RAD App met het NVvR logo aan te klikken en vervolgens door op ‘installeren‘ te drukken.
 • Indien u vragen heeft over de inschrijving stuurt u dan een mail met uw vraag, uw naam en zo nodig uw telefoonnummer naar 'registratievraag@radiologen.nl'.
 • Met alle informatie, die wordt verstrekt door deelnemers aan de SWC, wordt vertrouwelijk omgegaan door de NVvR, congresorganisatie, cursusleiders en sprekers. Zie ook het privacystatement van de NVvR.
 • Op alle gebruikte leermiddelen berust copyright.
 • Indien u klachten heeft over (de organisatie of inhoud van) de SWC leest u in de klachtenprocedure meer over hoe en waar u een klacht kunt indienen. 

Tarieven

Ten gevolge van de actuele ontwikkelingen rondom het Coronavirus, wordt er momenteel geen onderscheid gemaakt in tarieven op basis van het moment van inschrijving. Ook kan er een tarief zijn voor online deelname. Kijk hiervoor in het programmaboekje.

Zie programmaboekje van de desbetreffende cursus voor de exacte data van inschrijving en de daarbij behorende tarieven.
Kort samengevat voor NVvR-leden:

 • aios/reductieleden en emeritusleden vroege inschrijving 1 dag: € 125 en 2 dagen: € 190, tot circa 1,5 maand vooraf 1 dag: € 150, 2 dagen: € 215, kort van tevoren tot op de dag zelf 1 dag: € 180 en 2 dagen: € 270
 • radiologen en dubbelleden NVvR-NVNG vroege inschrijving 1 dag € 215 en 2 dagen: € 340, tot circa 1,5 maand vooraf 1 dag: € 270 en 2 dagen: € 400, kort van tevoren tot op de dag zelf 1 dag: € 345 en 2 dagen: € 525
 • anios betalen het aios-tarief indien hun aanmelding vergezeld is van een brief van een opleider waarin aan hen een opleidingsplaats is toegezegd

Informatie voor cursusleiders en sprekers Sandwichcursus

Klik hier