Radiologendagen

Jaarlijks worden door de Nederlandse Vereniging voor Radiologie de Radiologendagen georganiseerd. Het tweedaagse congres heeft een wisselend thema en vindt ook vaak op een andere locatie plaats.

Radiologendagen 2022 - 19 en 20 mei

Op 19 en 20 mei organiseren wij met veel plezier in Gooiland te Hilversum de Radiologendagen 2022, met als thema ‘Gluren bij de buren’. Bij de buren is veel inspiratie op te doen, dat geldt ook voor jouw afdeling radiologie: hoe lossen collega's problemen op en hoe blijven ze voorop lopen? Twee dagen vol met praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan, deze Radiologendagen mag je niet missen.

Programma Radiologendagen

Inschrijving Radiologendagen geopend

De Radiologendagen zijn dit jaar weer een fysiek congres op een vertrouwde locatie, Gooiland in Hilversum. Hoogste tijd voor het aanhalen van contacten met collega radiologen (en nucleair geneeskundigen) of het opdoen van nieuwe ontmoetingen uiteraard! Niet alleen gaan we elkaar weer zien, we gaan ook een kijkje nemen in elkaars keuken, oftewel we gaan 'Gluren bij de Buren!'
Voor meer informatie over het programma, kijk hier.

Enkele highlights uit het programma

Gluren bij andere hoogvliegers
Dat we kunnen leren van elkaar weten we allemaal, maar we doen het zo weinig, gluren bij de buren! Vooruit binnen het eigen ziekenhuis, bij een ander specialisme, dat doen we. Maar echt bij een andere beroepsgroep? Zoals de luchtverkeersleiding, waarmee zoveel parallellen zijn te trekken. Wat hebben zij goed geregeld (een cao bijvoorbeeld?!), hoe kunnen we door de frisse blik van ‘buiten’ elkaar verder helpen. Dat is de insteek van deze sessie! 

Richtlijnen en leidraden
Taaie kost zult u denken, maar boordevol belangrijke en waardevolle informatie voor iedere radioloog! Dus hoe implementeer je die richtlijnen en leidraden nu in de praktijk? We gaan hierover in gesprek met radiologen uit verschillende (groot, middelgroot en klein) ziekenhuizen. Een (klein) uurtje en u bent helemaal up-to-date!

De toekomst van de CT
Sinds de ontdekking van de CT-scanner in 1971, is deze modaliteit zich blijven ontwikkelen. Spectrale CT en photon counting CT zijn op dit moment hot topics binnen ons vakgebied. In deze sessie bespreken we wat iedere radioloog moet weten, achtergrond van deze technieken, waarvoor kun je het gebruiken en wat zijn de perspectieven voor de toekomst.

De radioloog als clinicus
De radiologie ontwikkelt zich steeds meer van ondersteunend specialisme naar behandelaar. In deze sessie zullen we bespreken hoe het kan dat in Dordrecht de radioloog degene is die de patiënt ziet in plaats van de chirurg, hoe interventieradiologen poli draaien en hoe de radioloog onderdeel is geworden van de anderhalvelijnszorg door echo’s uit te voeren bij de huisarts. Ervaringen zullen worden gedeeld, maar ook hoe je dit kunt opstarten in je ziekenhuis, positieve punten en de eventuele pitfalls.   

‘Missersessie’
Deze sessie begint met het evalueren van de huidige stand van zaken in radiologisch Nederland met betrekking tot de complicatiebespreking. Vervolgens zullen een radioloog uit een klein perifeer, groot perifeer en academisch ziekenhuis aan de hand van casuïstiek bespreken wat er goed gaat en wat er beter kan in hun ziekenhuizen.

Tarieven

Hieronder treft u de tarieven aan voor de Radiologendagen 2022.

Radiologendagen 2023

De Radiologendagen 2023 staan gepland op 25 en 26 mei 2023.

Terugblik Radiologendagen 2021 - Back to the future!

Voor zowel de organisatie als de deelnemers waren het zeer bijzondere radiologendagen. Het verschil tussen 'voor de schermen' en 'achter de schermen' tijdens de Radiologendagen is nog nooit zo groot geweest. Alle sprekers waren aanwezig in Hotel Gooiland te Hilversum maar de deelnemers zaten vanwege de Covid-19 pandemie thuis of in het ziekenhuis achter een scherm. Het sociale aspect van de Radiologendagen hebben we met de proeverij, de escape room en de mogelijkheid tot chatten met mede deelnemers en sponsoren zo veel mogelijk proberen te faciliteren.
Hopelijk kunnen de Radiologendagen in 2022 weer fysiek plaatsvinden.


Comité Radiologendagen 2021

Algemene informatie

Meer informatie over de Radiologendagen en over eerdere edities vindt u hier.

Voor klachten over (de organisatie of inhoud van) de Radiologendagen verwijzen wij u naar de klachtenregeling voor onderwijsactiviteiten van de NVvR.