Radiologendagen 2017: "Radioloog in the lead"

De Radiologendagen zijn vervroegd naar 11 en 12 mei 2017 en vallen voor het eerst samen met de Chirurgen- en Anesthesiologendagen. Het thema is “Radioloog in the lead” met als onderwerpen “Wat houdt medisch leiderschap in voor de radioloog”, “Leiderschap binnen de MDO’s”, “Hoe worden we zichtbaarder voor de patiënt?”

Er komen gerenommeerde gastsprekers zoals inspecteur-generaal voor de gezondheidszorg Ronnie van Diemen-Steenvoorde (IGZ), Patrick van Veen (gedragsbioloog), Philip Idenburg (trendwatcher) en Menno de Bree (medische ethiek & filosofie). Daarnaast zijn er refresher courses, misser- en complicatiesessies, ontbreken de wetenschappelijke sessies en quiz niet, en is er weer een feestelijk diner en feest.

Programma

Hier vindt u het voorlopige programma en hier meer informatie over de Frederik Philipsprijs.

Direct naar inschrijven voor de Radiologendagen

Dit jaar weer een tweedaags programma met lezingen, refresher courses, missers- en complicatiesessies en wetenschappelijke sessies.

Sprekers

Ronnie van Diemen-Steenvoorde is inspecteur-generaal voor de gezondheidszorg. Met passie en overtuigingskracht zet zij zich in voor continue verbetering van de zorg vanuit twee levensmotto's: 'Waar angst regeert, wordt niet geleerd', want iedereen wil 'zorg die je je eigen familie en naasten gunt.'

Patrick van Veen vertaalt bestaand onderzoek en doet zelf onderzoek naar de basale drijfveren van ons gedrag. Hij wil antwoord vinden op vragen als 'is samenwerken een aangeboren instinct?' en 'wat zijn de basale voorwaarden voor een goede samenwerking?'. Zijn motto is 'translating science to knowlegde' om biologische weetenschap toegankelijk te maken en mensen bewust te maken van ons biologisch oergedrag.

Philip Idenburg is trendwatcher, scenario-planner en toekomstverkenner met kennis van de actuele trends en ontwikkelingen en met een heldere visie op de toekomst. Aandachtsgebieden zijn de Nederlandse gezondheidszorg, de sociale woningmarkt en ontwikkelingen die de behoeften van de klant/cliënt/patiënt van de toekomst beïnvloeden. Hij adviseert op het gebied van strategie en innovatievraagstukken.

Menno de Bree neemt u mee in de misere van medisch leiderschap, waarom het Raamwerk Medisch Leiderschap van de KNMG ongeschikt is voor toepassing in het werk als radioloog en wat de alternatieven zijn.

Tijn Kool is arts en econoom bij IQ Healthcare van het RadboudUMC en doet onderzoek naar het terugdringen van onnodige zorg.

Ge Hoffland is radioloog, lid van Commissie Kwaliteit van de NVvR en vertelt over de ontwikkelingen in het tuchtrecht.